The · Blues Cargo · LIVE SUN 15/04 BrasDeFrères

Details

Date & time Apr 15, 10:00PM
Event ends Apr 16, 03:00AM
Location
Bras de Frères Επιμενίδου 2, 731 32 Χανιά
Creator bninna

Who's attending

bninna

Description

The · Blues Cargo · LIVE SUN 15/04 BrasDeFrères

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο

To 2018, οι Blues Cargo κλείνουν 30 χρόνια στο πάλκο.
Τριάντα χρόνια συνεχούς παρουσίας συνοδευόμενα από την αγάπη του κοινού που τους στήριξε και συνεχίζει να τους στηρίζει. Πιστοί στο μουσικό ιδίωμα του μπλουζ, φροντίζουν πάντα να διασκεδάζουν το κοινό τους με τον αυθεντικό ήχο του Σικάγο χωρίς παρεκτροπές και υπερβολές. Σικάγο μπλουζ ανόθευτο και πηγαίο, παιγμένο με άκρατο επαγγελματισμό και προσήλωση στο μουσικό ιδίωμα που γέννησε όλα τα σύγχρονα μουσικά είδη.

Το 1984 ήταν η χρονιά που ξεκίνησαν όλα. Σε μια ανοιχτή συναυλία στο γήπεδο του Αμύντα, ο Δημήτρης Ιωάννου (ηλεκτρικό μπάσο, φωνή), που τότε έπαιζε με τους BLUES UNITED MUSICIANS, συναντά τον Στέλιο Ζαφειρίου (κιθάρα) και με κοινό γνώρισμα την αγάπη τους για την blues μουσική αλλά συνάμα και την ανάγκη να εκφραστούν μέσα από αυτήν, φτιάχνουν τους JUKE BLUES.

Παίζοντας σε διάφορους χώρους στην Αθήνα και τζαμάροντας με άλλους μουσικούς, γνωρίζονται με τον Στέλιο Γαβριηλίδη (τύμπανα) και αλλάζουν το όνομά τους σε BLUES MACHINE. 
Στα 1987 μπαίνει στην παρέα και ο Στέλιος Ζούζουλας (κιθάρα), μέλος τότε των ATHENS BLUES BAND του Γιάννη Βεζύρη (Dr JOHN) και το νέο σχήμα βαφτίζεται σαν BLUES CARGO. Γεμάτοι μουσικές ανησυχίες, αρχίζουν να δουλεύουν συστηματικά πάνω στο ηλεκτρικό blues και να πειραματίζονται με δικές τους συνθέσεις, παίζοντας στα γνωστά τότε live στέκια (Café Pallete, An Club, Kέντια κ.α.).

Στην πορεία του χρόνου, με τις εμφανίσεις τους στην Αθήνα και την επαρχία,σε χώρους όπως Ρόδον,Λυκαβητό,Άχ Μαρία,Κεντρί, Blues Hall,Μύλος,Hi Hat,κλπ αναγνωρίζονται σαν μια από τις πιο σημαντικές blues μπάντες της χώρας και διευρύνουν τον ορίζοντά τους συνοδεύοντας Αμερικάνους καλλιτέχνες του BLUES σαν τους:
LOUISIANA RED, LURRIE BELL, BIG TIME SARAH, EDDIE C. CAMPBELL, GUITAR SHORTY, LEFTY DIZZ, BYTHER SMITH, ANGELA BROWN, LOVIE LEE, JEAN CAROLL, MAXINΕ HOWARD, UP-WILSON, SWEET BETTY, JIMMY MORELLO, JANNICE HARRINGTON, BLIND MISSISIPI MORRIS, JUKE,JOLLY JUMPER & BIG MOE, and NELLIE TIGER TRAVIS, MICHAEL DOTSON, MATTHEW SKOLLER, αλλά και ανοίγοντας τις συναυλίες των:
JOHN MAYAL BLUESBREAKERS, JOHN HAΜMOND, NICK GRAVENITES / JOHN CIPPOLINA BAND, BIG TOWN PLAYBOYS, FERNEST ARCENAUX & THE THUNDERS.


Με πολύτιμες εμπειρίες και απόλυτη αίσθηση της φόρμας και του ήθους του μπλουζ, κυκλοφορούν στα 1993 την πρώτη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο «First Delivery», που αποτελείται μόνο από συνθέσεις του γκρουπ, και συγκεντρώνουν άριστες εντυπώσεις και κριτικές.
Στις αρχές του 2009 κυκλοφορούν την δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο «Delayed Delivery» που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές σε Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και ειδικότερα από το σημαντικότερο Αμερικανικό περιοδικό διεθνούς κύρους, το <<Blues Revue>>.


Το 2016 κυκλοφορούν την τρίτη δισκογραγική δουλειά τους με τίτλο «On Time» που επίσης απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από το Αμερικανικό περιοδικό ‘’BLUESBLAST MAGAZINE”. http://www.bluesblastmagazine.com/blues-cargo-on-time-album-review/

Δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει κάποιος ότι οι BLUES CARGO βρίσκονται σήμερα πιο κοντά στον αυθεντικό ήχο του Σικάγο από αρκετές μπάντες που δραστηριοποιούνται στην ίδια την πόλη του Σικάγο, με το «ΟΝ TIME”, τo τελευταίο τους CD που έρχεται για να επισφραγίσει την προσήλωση της μπάντας σ’ αυτό το μουσικό ιδίωμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το τελευταίο τους άλμπουμ έγινε «Χρυσό». Ούτε είναι επίσης τυχαίο πως οι Blues Cargo θα βραβευτούν κατά τη διάρκεια του εορτασμού των τριάντα χρόνων παρουσίας τους από τις ΕΝ.Π.ΑΝ. (Ενώσεις Πολιτισμού & Ανάπτυξης) για τη συνεισφορά τους στην τέχνη και τον πολιτισμό. 

Οι BLUES CARGO παρουσιάζονται με την εξής σύνθεση:
Στέλιος Ζαφειρίου (ηλεκτρική κιθάρα), 
Δημήτρης Ιωάννου (ηλεκτρικό μπάσο, φωνή), 
Γιώργος Λαγογιάννης (πλήκρα), 
Μπάμπης Τσιλιβίγκος / Δημήρης Ψάλτης (σαξόφωνο), 
Τόλης Γούλας / Πέτρος Δακτυλίδης / Στέλιος Γαβριηλίδης 
Νίκος Σκιαδόπουλος (φυσαρμόνικα),

Πληροφορίες
www.bluescargo.gr 
https://www.facebook.com/pages/Blues-Cargo/177978408948832?ref=hl
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με τη μπάνταπαρακαλούμε επικοινωνήστε με τα τηλ: 6974-738731 Στέλιος Ζαφειρίου ή 6944- 525493 Δημήτρης Ιωάννου. Fax: 210-3234 615
E-mail: zafstel@bluescargo.gr ioan@bluescargo.gr

Share:

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

OUR BANER

The European Blues Union

AT BLUES HALL OF FAME

CONTACT US

Navigation tour

Bluesway.gr Logo Designer

OUR WALL

You need to sign in to comment
bninna
Jan 1, 12:57AM
Καλή Χρονιά
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΠΑΓΙΑΣΤΑΣ
Apr 17 '17, 01:25AM
xronia pola teli
telis Nikoloytsos
Apr 16 '17, 10:19PM
xronia polla se oloys...!!!
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΠΑΓΙΑΣΤΑΣ
Jan 22 '17, 10:32AM
kalh xronia
bninna
Jan 1 '17, 11:13AM
Καλή χρονιά !
bninna
Jul 8 '16, 11:27PM
καλό καλοκαίρι
bninna
Jan 6 '16, 09:33PM
Καλη χρονιά and keep the music alive
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΠΑΓΙΑΣΤΑΣ
Jan 6 '16, 07:13PM
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΠΑΓΙΑΣΤΑΣ
Dec 6 '15, 10:11AM
XRONIA POLLA
bninna
Dec 1 '15, 10:31PM
καλό μήνα !

Weather

Support Us